Warning: Illegal string offset 'Status' in /customers/f/f/b/schriftlezing.nl/httpd.www/index.php on line 207 Schriftlezing - Site voor bijbelvertalers
aanmelden
Schriftlezing
website van de Dirk Monshouwer Stichting
H | 1e van de zomer | Leesrooster | M
Rubrieken
d Nieuws
d Bijbelvertalingen
Gesorteerd op:
laatste 20 wijzigingen
Deut. 24,17-22 Recht van wees en weduwe
Jes. 65,17-25 De hemel nieuw en de aarde nieuw
Gen. 18,20-33 afdingen over Sodom
1Sam. 1,1-20 Hanna en Peninna
De DM-Stichting
Verslagen
d Links
Onderzoek
Hoe kan ik ...
Auteursgegevens
Gebruikersnaam L vd Bogaard
Naam Leo van den Bogaard
Adres De Blauwverver 9, 5283 XW BOXTEL
CV Leo van den Bogaard heeft op de website Schriftlezing de vertaling van een aantal perikopen uit Hooglied, Prediker, Daniël en Baruch gepubliceerd.
Hij heeft aan enkele vertalingen van de Societas Hebraica Amstelodamensis meegewerkt: Hooglied, Richteren (revisie) en Prediker. Aan de vertaling van Klaagliederen wordt gewerkt. Ook was hij betrokken bij de Groot Nieuws Bijbel met aantekeningen, de herziene Willibrordvertaling en de Nieuwe Bijbelvertaling.
Hij heeft o.a. in de Amsterdamse Cahiers voor Exegese en Bijbelse theologie (thans: Amsterdamse Cahiers voor Exegese van de Bijbel en zijn Tradities) enkele artikelen gepubliceerd over het Hooglied en Prediker, met name wat betreft het bijbelvertalen in het algemeen en het vertalen van metaforen en vergelijkingen in het bijzonder. Zijn recentste artikel gaat over Tobit.
Naast een bijdrage aan 'Open Deur' heeft hij bijdragen aan de preektijdschriften 'Tijdschrift voor Verkondiging', 'Liturgische Handreiking' en 'De Eerste Dag' geschreven.
Deze site heeft 254 leden, waarvan 2 online; Bezoekers: vandaag: 626; Colofon