aanmelden
Schriftlezing
website van de Dirk Monshouwer Stichting
H | 2e van Pasen | Leesrooster | M
Rubrieken
d Nieuws
d Bijbelvertalingen
Gesorteerd op:
laatste 20 wijzigingen
De DM-Stichting
Verslagen
d Links
Onderzoek
Hoe kan ik ...
...een nieuwe roosterdag toevoegen?
Alleen de coördinatoren en de moderatoren hebben de mogelijkheid om nieuwe roosterdagen toe te voegen.
Als u bevoegd bent om een nieuwe roosterdag toe te voegen, dan ziet u boven in de gele balk een link 'Nieuwe roosterdag'.
Wanneer u hierop klikt, verschijnt er een scherm dat vraagt naar de datum.
U geeft de datum op in nummers, met 8 11 2006 of 8-11-2006 als aanduiding van 8 november 2006. Wanneer twee roosterdagen op 1 dag vallen (bijv. 4e Advent en Kerstavond) moet u onderscheid maken door na de datum een volgnummer op te geven (bijv. 4e Advent: 24 12 2006 1 en Kerstavond 24 12 2006 2).

Vervolgens komt u in een nieuw scherm, waar u de naam van de zon— of feest-dag invult, de kleur kiest, liedsuggesties kunt opgeven en een afbeelding kunt opgeven.
Bij URL geeft u de URL (internet-adres) van de afbeelding, en daaronder geeft u commentaar dat de afbeelding moet verduidelijken, bijvoorbeeld de naam van de kunstenaar, het jaar waarin het vervaardigd werd, en/of de bijbeltekst waar de afbeelding op betrekking heeft. Er kunnen meerdere URL's achter elkaar worden opgegeven, gescheiden door een spatie. Daardoor verschijnen enkele afbeeldingen naast elkaar.

U kunt in dit scherm niet aangeven welke teksten op deze roosterdag gelezen worden. Dat kunt u doen door in de rubriek 'Bijbelvertalingen' op + te klikken en bij de vertaling de juiste datum op te geven. De site zorgt er automatisch voor dat de vertalingen voor een roosterdag bijelkaar gezocht worden. De vertaling is dus eigenlijk geen eigenschap van de roosterdag, maar de roosterdag van de vertaling is een eigenschap van de vertaling.

Als u klaar bent, klikt u beneden op 'Opslaan'. Als u een URL voor een afbeelding hebt opgegeven, zal de afbeelding nu bij wijze van test verschijnen.
Blijft de plaats van de afbeelding echter leeg, dan mag deze afbeelding niet vanaf een vreemde site getoond worden (deeplinking niet toegestaan) en zult u terug moeten om een andere afbeelding te zoeken.

Bericht 24 May 2015 13:15:07 | Auteur: Peter
Deze site heeft 252 leden, waarvan 1 online; Bezoekers: vandaag: 67; Colofon