aanmelden
Schriftlezing
website van de Dirk Monshouwer Stichting
H | 2e Zondag van Advent | Leesrooster | M | Contact
Rubrieken
Agenda
De DM-Stichting
d Bijbelvertalingen
Gesorteerd op:
Bijbels
d Exegeses
Gesorteerd op:
Bijbels
Nieuws
d Links
Hoe kan ik ...
Een nieuw Amsterdams Cahier 35: Elia & Elisa
De verhalen over de profeet Elia en zijn opvolger Elisa zijn misschien wel de mooiste in de Hebreeuwse Bijbel. Ze zijn in ieder geval enerverend en in meer dan een opzicht grensoverschrijdend. Daarbij gaat het over de grens tussen ware en valse godsdienst, leven en dood, volksgenoot en buitenlander. Soms lijkt men in Gods naam over morele grenzen te gaan. Dat is voer voor theologen, maar ook voor psychologen en voor kunstenaars. Dat alles passeert in dit nieuwe nummer van de Amsterdamse Cahiers de revue, in bijdragen die vanwege de verscheidenheid aan perspectieven, methodes en taal eveneens grensoverschrijdend genoemd kunnen worden.
Deze bundel bevat bijdragen van Bob Becking, Panc Beentjes, Joep Dubbink, Edgar Kellenberger, Hans Lammers, Mart Jan Luteijn, Nico Riemersma, Klaas Smelik, Thandi Soko-de Jong, Klaas Spronk, Lieve Teugels, Adri van der Wal en Willien van Wieringen.

In een kort, gratis webinar op woensdag 11 mei 2022 presenteren de twee redacteuren, Marieke den Braber en Willien van Wieringen dit Amsterdamse Cahier. De Elia— en Elisacyclus mag enerverend zijn, een behoorlijk struikelblok is het vele geweld dat erin voorkomt. Klaas Smelik, een van de auteurs, zal op dit webinar specifiek op dit aspect ingaan. Voor meer informatie, zie onder 'Agenda'.

Marieke den Braber & Willien van Wieringen (red.), Elia & Elisa (ACEBT 35), Amsterdam: SHA 2022, € 21,75 excl. verzendkosten.
Meer info; direct bestellen
Bericht 29 Apr 2022 17:48:24 | Auteur: joepdubbink
Deze site heeft 232 leden, waarvan 1 online; Bezoekers : vandaag: 125; Colofon