aanmelden
Schriftlezing
website van de Dirk Monshouwer Stichting
H | 9e van de zomer | Leesrooster | M | Contact
Rubrieken
Agenda
De DM-Stichting
d Bijbelvertalingen
Gesorteerd op:
Bijbels
d Exegeses
Gesorteerd op:
Bijbels
Nieuws
d Links
Hoe kan ik ...
Online preekteam m.i.v. dinsdag 7 september weer van start!
In juni en juli werden zes bijeenkomsten gehouden van de Online Exegesekring, georganiseerd door de Dirk Monshouwer Stichting en Stichting De Nieuwe Bijbelschool. De deelnemers bleken enthousiast, en een groot aantal wil doorgaan, zo blijkt uit een gehouden enquête.
Daarom gaat de Exegesekring binnenkort opnieuw van start, voor een serie van voorlopig weer zes bijeenkomsten. De tijd blijft dinsdag van 9.00-10.00 uur, de data zijn: 7 september tot en met 12 oktober 2021 (dus voor de zondagen 12 september tot en met 17 oktober). We volgen het Oecumenisch leesrooster en daarvan het alternatieve spoor uit het Johannesevangelie.

De opzet blijft in grote lijnen hetzelfde. We beginnen plenair met het lezen van de tekst, gaan dan uiteen in groepen en bespreken achtereenvolgens de vertaling, de exegese en eindigen met homiletische aanzetten. In een korte plenaire sessie worden de belangrijkste punten uit de verschillende groepen gedeeld.

Uit de reacties bleek dat de een langer bij de vertaling zou willen stilstaan, terwijl de ander vlotter naar de praktijk van de preek door zou willen. We gaan daar geen regels voor opstellen, dat kan allemaal binnen dit kader en de deelnemers kunnen het best zelf per groep en per keer uitmaken waar het gewicht van de discussie moet liggen.  

Een aantal deelnemers heeft zich bereid verklaard, als vertaler en/of als exegeet mee te werken. Daarvan maken we natuurlijk graag gebruik! Zij krijgen zeer binnenkort een datumbriefje.
Het materiaal, dat wil zeggen een vertaling van de tekst met aantekeningen, is vanaf de vrijdag voor de betreffende dinsdag beschikbaar, en we doen dat via een gedeelde online map waarvan de link wordt rondgestuurd; dat heeft als voordeel dat de deelnemers elkaar ook aanvullend materiaal ter beschikking kunnen stellen, zonder dat het aantal mails meteen te groot gaat worden.

We hopen dat jullie weer meedoen, en dat anderen zich aansluiten. Aarzel niet om dit bericht door te geven aan collega’s en anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn. En van harte welkom op 7 september om 9.00 uur!

Marco Visser, Willem Pel, Joep Dubbink

aanmelden via:
exegese@schriftlezing.nl
Bericht 27 Aug 2021 12:29:23 | Auteur: WillemP
Deze site heeft 249 leden, waarvan 1 online; Bezoekers : vandaag: 60; Colofon