aanmelden
Schriftlezing
website van de Dirk Monshouwer Stichting
H | 1e na Trinitatis | Leesrooster | M | Contact
Rubrieken
Agenda
De DM-Stichting
d Bijbelvertalingen
Gesorteerd op:
Bijbels
d Exegeses
Gesorteerd op:
Bijbels
Nieuws
d Links
Hoe kan ik ...
Amsterdamse Cahiers 33: Exodus (2020)
Vanaf zondag 9 februari 2020 tot en met Pinksteren 2020 staan lezingen uit Exodus op het rooster. Het jongste nummer van de Amsterdamse Cahiers is aan dit bijbelboek gewijd. Het is te bestellen via info@societashebraica.nl. De prijs bedraagt € 19,75 + € 2,= verzendkosten.
--upload 81 niet gevonden-- In het boek Exodus klopt het hart van de Hebreeuwse Bijbel. Hier wordt duidelijk met wat voor God Israël te maken heeft. Hier wordt verhaald van grootse daden en hier worden richtlijnen gegeven die de eeuwen en vele culturele overgangen hebben doorstaan.
Tegelijkertijd stelt het de aandachtige lezer voor veel vragen. Is die God van Israël wel te doorgronden? Hoe heet Hij nu eigenlijk? Gaat Hij niet al te hard te keer tegen de koning van Egypte? Is Hij niet te hard in zijn oordeel ook naar zijn eigen volk? Zelfs Mozes had zo zijn vragen bij en aan die God.
In dit nummer van de Amsterdamse Cahiers pakken we een aantal van die vragen op. Dat gebeurt op basis van een nauwkeurige lezing van de Hebreeuwse tekst, dus ook met aandacht voor de opbouw van het boek en voor de vertaling. Daarnaast is er veel ruimte gegeven aan de geschiedenis van de uitleg, met name in de joodse traditie en ook in de kunst.
Deze bundel, onder redactie van Nico Riemersma, bevat bijdragen van Nico Riemersma, Joep Dubbink, Adri van der Wal, Eric Luijten/Willien van Wieringen, Edgar Kellenberger, Eep Talstra, Bob Becking, Piet van Midden, Leon Mock, Klaas Spronk, Lieve Teugels en Cees Houtman.
ISBN/EAN: 978-90-830499-0-8
Bericht 19 Mar 2021 15:31:58 | Auteur: joepdubbink
Deze site heeft 233 leden, waarvan 1 online; Bezoekers : vandaag: 38; Colofon